De veelzijdigheid van Vilt

Vilt is een veelzijdig product met ongekende mogelijkheden. Afdichten, filtreren, polijsten; het is een kleine greep uit het grote scala aan toepassingen. Vilt is verkrijgbaar van wattenzacht tot spijkerhard, in oneindig veel vormen en kleuren. De kwaliteiten van het materiaal maken vilt tot een echte probleemoplosser. Viltex vertaalt de positieve eigenschappen van vilt naar innovatieve producten voor diverse sectoren. Wij beschikken over zeventig jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van viltproducten. Ook voor u zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen en verbeteringen. Stilzitten past niet bij ons, daarvoor is het product vilt te veelzijdig – en ons bedrijf ook

Veelzijdig in technisch textiel

Technisch textiel is vaak niet zichtbaar, maar wel degelijk onmisbaar in de industrie. Verwerkt in machines of in eindproducten wordt textiel voor vele doeleinden gebruikt. De technologische ontwikkeling van technisch textiel is volop in beweging. Viltex werkt met trots aan ontwikkelingen die leiden tot nieuwe producten en toepassingen. Om technisch textiel optimaal in te kunnen zetten, is een goede materiaalkennis van groot belang. De ervaring van Viltex op dit gebied is dan ook zeker een toegevoegde waarde voor u als klant.

Onderlinge Samenwerkingen

Viltex maakt samen met o.a. de zusterorganisaties Nedfilter en Vilton onderdeel uit van Vlint. De bedrijven beschikken over specialistische kennis van vilt en technisch textiel, die zij delen met elkaar. Ze profiteren van gezamenlijke faciliteiten zoals productiemiddelen, opslag en een afdeling expeditie. Door deze intensieve samenwerking biedt Viltex expertise en stabiliteit aan haar klanten.

Samenwerking met leveranciers

Een gedegen materialenkennis gecombineerd met een kwalitatief goede grondstof vormen de basis van vilt en technisch textiel als eindproduct. Viltex werkt daarom samen met het Duitse BWF dat als een van de weinige bedrijven ter wereld in staat is om natuurlijke materialen te produceren met de traditioneel gevraagde, vochtabsorberende eigenschappen. Viltex verwerkt het basisvilt en technisch textiel tot klantspecifieke eindproducten.

Samenwerking met klanten

Wij zetten ons volledig in om u van vilt- en textielproducten te voorzien, die aan uw wensen en eisen voldoen. Wanneer er niet direct een geschikt product voorhanden is, gaan wij er naarstig naar op zoek en zonodig ontwikkelen wij het voor u. Binnen Viltex heeft u één aanspreekpunt en wordt er niet geschoven met verantwoordelijkheden. Zo weet u altijd bij wie u terecht kunt en bent u verzekerd van een goede afhandeling van zaken.