Veelzijdig in vilt
Viltex vertaalt de positieve eigenschappen van vilt naar innovatieve producten voor diverse industrieën en voor design, creatieve en akoestische toepassingen. Wij beschikken over zeventig jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van viltproducten en technisch textiel.

Vilt als probleemoplosser
Vilt is een veelzijdig product met ongekende mogelijkheden. Afdichten, filtreren, polijsten, maar ook creatie en design; het is een kleine greep uit het grote scala aan toepassingen. Vilt is verkrijgbaar van wattenzacht tot spijkerhard, in oneindig veel vormen en kleuren. De kwaliteiten van het materiaal maken vilt tot een echte probleemoplosser. Ook voor u zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen en verbeteringen. Stilzitten past niet bij ons, daarvoor is het product vilt te veelzijdig, net als Viltex!

Historie
Viltex is in de jaren 30 opgericht door Stokvis & Smits B.V. Dit bedrijf leverde onder andere filtratieproducten, technische weefsels en viltartikelen. Na de overname van Stokvis & Smits B.V. door de Vlint groep, is Viltex in 2003 zelfstandig verder gegaan. Viltex maakt onderdeel uit van de Vlint groep in Almere. In 2012 is Viltex verhuisd naar een modern pand met uitgebreide productiefaciliteiten aan de Minervaweg in Lelystad. Viltex zit hier op een A-locatie met alle voorzieningen bij de hand voor het ontwikkelen en produceren van viltproducten en producten van technisch textiel. Het is deze plek waar de rijke historie zich voortzet.

Missie en strategie
Viltex streeft voortdurend naar het maken van nieuwe combinaties tussen materiaal en toepassing, voor het produceren van viltproducten en producten van technisch textiel voor industriële, akoestische, creatieve en design toepassingen.